Oh!Tomat or No'Tomat?

28-03-2019

Otomat Pizza restaurants beweren originele pizza's aan te bieden met extra aandacht voor Belgische producten. Voor het deeg wordt Duvel (hoe Belgischer kan het nog?) biergist gebruikt en laat men het enkele dagen goed rusten. We hoorden al van Nutella pizza's en andere bijzondere recepten maar hoe lekker was nu zo'n originele pizza? Is it worth the hype? 

Wat zegt CEE-MORE? In het kort... We bestelden de meest mysterieuze,  originele pizza die we op de menukaart konden vinden en al hebben we een voorkeur voor pittige, hete pizza's met Jalapeño of Chili pepers, lappen Chorizo waar het vet vanaf druipt of andere chunks of meat — wat ook op de menukaart stond — kozen we voor de "No tomat" pizza "Give Pears a Chance". Een eerder zoete pizza van blauwe schimmelkaas, mesclun, (blik?) peren en een sausje van Luikse siroop  en Liefmans. We hadden net een glas rode wijn besteld maar hadden beter naar de wijze woorden van de gastvrouw geluisterd en een passend, aanbevolen bier gekozen. Wijn bij deze heerlijke, krokante pizza's is een dikke NO GO! Maar dat vonden we ook van de wijnglazen. Wijn hoort in een wijnglas, net zoals elke biersoort zijn eigen glas eist. De wijn serveren in een veredeld limonadeglas vonden we er over. In alle eerlijkheid, wat de pizza betrof vonden we die top! Heerlijk krokante, lekkere, lichte 'koek' die volgens ons een vollere smaak had dan een traditionele pizza. Ook de kleur en de glans waren opvallend. De korst was mooi gekaramelliseerd. Dat betekend een mooie bruingebakken korst. Het bruin op de korst komt door het karameliseren tijdens het bakproces en niet van  toegevoegde suikers zoals je zou vermoeden, dus. De combinatie van de blauwe kaas en peren vonden we origineel. Het sausje van Luikse siroop en Liefmans maakte deze pizza volledig af. Net niet te zoet en naar onze mening de juiste hoeveelheid. We hadden wel de indruk dat het peren uit blik waren. De pizza is zeker zijn prijs waard, maar wat we overdreven duur vonden waren de desserten. Die waren zowat dezelfde prijs als de hoofdgerechten. Leuk idee dat je een pizza als dessert kan kiezen, maar we vroegen ons af wie zijn pizza maaltijd wilde afsluiten met een (tweede) pizza? De koffie werd op de menukaart aangeprezen met heel wat #blablabla maar die kon ons jammer genoeg niet bekoren. We bestelden een doppio maar vonden die nogal zwakjes. Wel keurig geserveerd in een goed verwarmde, merkloze, dikke porseleinen tas... al had die wel het juiste formaat mogen hebben.
Al bij al... We komen hier terug! Zeker nog het vermelden waard is dat de sfeer en vooral de medewerkers hartelijk, oprecht en attent waren. Topklasse!

* Dit is geen betaalde of gesponsorde advertentie, maar een (h)eerlijke mening van CEE-MORE of een van zijn medewerkers.