Masters Origin - Costa Rica Nespresso's duurste. 

19-03-2019

We repten ons vandaag naar de Nespresso 'boutique' voor de nieuwste Masters Origin - Costa Rica 2019 koffie. Nespresso's allerduurste koffie. Maar liefst 8€ voor 10 cups.
Bijna dubbel zo duur als de andere varianten uit het assortiment. Pijnlijk in de portemonnee.
But is it worth the money?

Wat zegt CEE-MORE? In het kort... Dit is een pure Arabica volledig samengesteld uit Costa Ricaanse bonen. De koffie werd gebrand volgens de split-roast methode. Gedeeltelijk middellang gebrand en deels donkerder gebrand. Uiteraard gingen we eerst de mond spoelen met water om alle nare smaken te verwijderen. We maakten onze espresso met 5 cl. water van 82gr Celsius. Een Nespresso Costa Rica bevat 5.7gr. van het Costa Ricaanse zwarte goud. Kwestie van te kunnen inschatten op wat onze bevindingen zijn gebaseerd.

Wij proefden op 2 verschillende manieren de koffie.

1) Zoals we ze gewend zijn.
Dat is een druppeltje (letterlijk!) melk en een klein schepje suiker. Ik heb de voorkeur om de koffie van de bittere smaak te ontdoen door daar een DRUPPEL melk aan toe te voegen en ze heel lichtjes te zoeten. Je krijgt er geen melksmaak door, maar je koffie wordt veel intenser van smaak. Zonder de nadelige nasmaken zoals bitter en zuur.
Onze bevindingen. WaW... een volle ronde body en een diepe intense levendige maar tevens lichte smaak. Overheerlijk is de chocolade fondant toets op de achtergrond die lang op de tong blijft liggen. Niet zurig en helemaal niet bitter.

2) We drinken de koffie zoals het hoort voor een Barista.
Zwart. Zonder suiker, zonder melk.
Onze bevindingen : Zeer mooie fijne iets donkere schuimlaag van ruim 1 cm dik. Zeer volle body en een afgeronde smaak. Niet te bitter en helemaal niet te zurig. Keurig binnen de 2. De koffie heeft een lange nasmaak. Heerlijk... Onze voorkeur helde net iets meer naar de 'melk en suiker' variant omdat hij dan een overheerlijke, diepe, chocoladesmaak had.  Op vlak van intensiteit niet mijn persoonlijke voorkeur, maar Nespresso creëerde met deze Costa Rica 2019 wel hun aller mooiste koffie ooit. Een top meesterwerkje...  

* Dit is geen betaalde of gesponsorde advertentie, maar een (h)eerlijke mening van CEE-MORE of een van zijn medewerkers.